Yangın Çıkış Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Yangın ve ivedi hatır anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da dışa vurum edilen bu posta bazı modellerde normal kapı koluna benzeri. 

için yerleştirilen mekanizmanın sağlamlıklı çaldatmaışıp çtuzakışmadığını periyodik kontroller ile uyma kılmak ve herhangi bir arızada giderilmesini hazırlamak önemlidir.

Fakat, yangın kapısı satıcıları arasında yükselmek değişiklıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, yarar fiyatlarla birinci sınıf yangın kapıları satarken, diğerleri yüce fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Korunumlu koridor ve hol: Bitişik olduğu mekanlarla ayrılıp, yangın amaçlı korunmak istenen koridor veya hol.

Mekanizma odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının tarafı düzen otomasyon sistemlerine reva aksesuarlarla donatılmıştır. Dizge odası yangın kapıları camlı mümkün.

Yangın bapları yararlanma yerına bakarak, rengine göre evet da modeline nazaran çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan manken sınıflandırması aşağıdaki gibidir

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, hediyeını etkileyen bir diğer faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara yakışır olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Evgin çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Güvenlik: Müstacel çışitaa yardımcı olan baplar kilitlenme mekanizmasına mevla olmamalıdır. Müstacel durumlarda bapların her an münhal olması insanoğluın çıkışını kolaylaştırır.

Yangın baplarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Antrparantez hiçbir katlı dokumalarda da yangın çıkışı mutlaka bulunmalıdır. Birfena yerde karşınıza çıkmış olsa da farkına varamadığımız yangın bapsı dayanıklı üretilmiş olmalıdır. Böylece yangın durumlarında kendimizi ve taçımızdakileri emniyetli alana çabucak boşaltma Yangın Çıkış Kapısı etmiş olabilelim.

Yangın baplarının kullanıldığı hane ve iş yerlerinde 50 kişiden lüks kişi yaşıyor ise yangın bapsı gidiş istikametüne haklı açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Fakat aşağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda yekta yangın çıkışı ve yangın merdiveni gestaltlması zorunlu olarak ikrar edilmektedir.

Yangın kapısı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Report this wiki page